Veelgestelde vragen

U kunt tegenwoordig zonder verwijzing terecht bij uw fysiotherapeut. Echter heeft u voor chronische aandoeningen of fysiotherapie aan huis wel een verwijzing nodig.

Uw klacht of aandoening wordt door zorgverzekeraars alleen als chronisch gezien indien deze op de chronische lijst staat. Klik hier voor de lijst met chronische aandoeningen.

Per 01-01-2024 heeft Fysiotherapie Schipper alleen nog een contract met DSW/STAD HOLLAND. Helaas hebben wij de keuze moeten maken om per 2024 niet met alle zorgverzekeraars een contract af te sluiten. Wij kunnen (en willen) niet meer aan de toenemende eisen van de zorgverzekeraars voldoen. Deze eisen brengen veel extra werk en kosten met zich mee welke ten koste gaan van een goede behandeling voor u. Daarnaast dragen deze eisen niet bij aan de kwaliteit van zorg. Behandelingen die niet vergoed worden kunnen contant of per pin worden voldaan. Bent u ergens anders verzekerd? Geen probleem! U ontvangt van ons een factuur welke u bij uw verzekering in kunt dienen. Afhankelijk van uw polis krijgt u de factuur (of een gedeelte hiervan) vergoed. Bent u verzekerd bij DSW / STAD HOLLAND? wij declareren de factuur rechtstreeks bij uw verzekeraar en u hoeft niets te doen.

Per 01-01-2024 heeft Fysiotherapie schipper alleen een contract heeft met DSW / STAD HOLLAND

Alle therapeuten zijn BIG-geregistreerd en aangesloten bij het KNGF en CKR.

BIG registratie logo | Fysiotherapie Schipper
KNGF logo | Fysiotherapie Schipper

Het KNGF is het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. Hier valt het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR) onder. In het CKR zijn Fysiotherapeuten opgenomen die voldoen aan de door het KNGF gestelde kwaliteitseisen.

Het register is opgericht op grond van de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG). Alleen wie in het register is ingeschreven, is door de wet bevoegd deze beschermde titel te voeren. De deskundigheid van de geregistreerde beroepsbeoefenaren is hiermee voor iedereen herkenbaar. In het register zijn personen opgenomen die een relevante door de overheid erkende beroepsopleiding gevolgd hebben. Zorgverleners in het BIG-register moeten iedere 5 jaar aantonen dat ze voldoen aan de eisen die gelden voor hun basisberoep. Patiënten of cliënten die in het BIG-register kijken kunnen constateren dat de zorgverleners in het register bevoegd zijn. Door de vijfjaarlijkse herregistratie wordt deze bevoegdheid gewaarborgd. Zo blijft het register actueel.

De kosten van uw behandeling kunt u vinden op onze tarieven pagina.

Het is erg moeilijk om zonder enige voorkennis aan te geven hoeveel behandelingen u nodig heeft. Tijdens een intake maken wij een behandelplan met u, waarbij we een indicatie geven van de behandeltermijn.

Indien het voor u niet mogelijk is om naar de praktijk te komen bieden wij de mogelijkheid om aan huis te behandelen. Echter heeft u hiervoor een verwijzing nodig van uw arts of specialist. Op deze verwijzing dient te staan dat de behandelingen aan huis plaats gaan vinden.

U kunt op onze website direct een maken, telefonisch of per e-mail.

Telefoon:   0345-204052

E-mail:
info@fysiotherapieschipper.nl

Tijdens uw eerste afspraak vragen wij u om uw identiteitsbewijs, pas van uw
zorgverzekering, een grote handdoek of badlaken en indien u deze heeft uw verwijzing mee te nemen.

Heeft u een klacht over de behandeling van uw fysiotherapeut of bent u ontevreden over de manier waarop uw fysiotherapeut of zijn medewerker met u is omgegaan? Dan is het goed om dit kenbaar te maken.

Ga in gesprek met uw fysiotherapeut. Wij vinden het erg belangrijk om van u te horen indien u niet tevreden bent en zullen er alles aan doen om de klacht zo snel mogelijk samen met u op te lossen.
Komen we er samen niet uit? Hier kunt u lezen wat u kunt doen.

Blessure begeleiding bij Fysiotherapie Schipper.