Behandelingen

Blessure begeleiding bij Fysiotherapie Schipper.

Algemene fysiotherapie

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met problemen aan het houdings- en
bewegingsapparaat. Wanneer u in het dagelijks leven of tijdens het sporten wordt
belemmerd door (pijn)klachten kunt u bij ons terecht. Klachten worden veroorzaakt door een verstoring in het functioneren van spieren, pezen, banden, gewrichten, of zoals we dit noemen het houdings- en bewegingsapparaat. Deze verstoring wordt vaak veroorzaakt doordat de verhouding tussen wat u doet en wat uw lichaam aankan niet klopt. Dit kan zijn gekomen door werk(houding), sportblessure, stress, ziekte of het ouder worden van het lichaam. Ook kunt u bij ons terecht voor revalidatie na een operatie.

Neem voor meer informatie over wat wij kunnen betekenen bij uw klacht(en) contact met ons op.

Dry needling

Dry Needling is een efficiënte behandelmethode om myofasciale problematiek aan te pakken. Myofasciale problematiek geeft vaak klachten als pijn en stijfheid. Bij Dry Needling worden de aangedane spieren met een droge acupunctuurnaald aangeprikt. Er wordt bij Dry Needling geen vloeistof geïnjecteerd.

Dry Needling geeft vaak verbetering van mobiliteit en vermindering van pijn. Anders dan vaak gedacht zijn Dry Needling en Acupunctuur niet hetzelfde. Bij acupunctuur worden meestal meerdere naalden oppervlakkig in de huid geplaatst met als doel invloed uitoefenen op meridianen (energiebanen). Bij Dry Needling wordt vaak één naald gebruikt waarmee de aangedane spier kortdurend wordt geprikkeld.

Dry Needling behandeling bij Fysiotherapie Schipper.
Medical Taping, ondersteuning van spieren en pezen bij Fysiotherapie Schipper.

Medical Taping

Bij medical taping wordt gebruik gemaakt van elastische tape die spieren, pezen en gewrichten in hun functie kan ondersteunen. Dit zonder de beweging te beperken. Medical taping is een behandelmethode die niet alleen een stabiliserende werking op gewrichten heeft. Medical taping ondersteunt en stimuleert onder anderen de spierfunctie, de bloedsomloop en het lymfesysteem.

Deze behandelmethode is geschikt voor verschillende klachten, denk hierbij aan:

 • behandeling van blessures
 • oedeem en bloeduitstortingen
 • houdingscorrectie
 • klachten door overbelasting
 • bestrijding van klachten gerelateerd aan spanning (denk aan hoofdpijn)
 • hooikoorts
Oefentherapie met begeleiding bij Fysiotherapie Schipper.

Oefentherapie

De fysiotherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De fysiotherapeut kijkt samen met u naar uw lichaamshouding en manier van bewegen. Bij lichamelijke klachten kan oefentherapie een belangrijk onderdeel zijn van uw herstel. Oefentherapie kan ondersteunen bij verschillende klachten. Denk hierbij aan:

 • rugklachten
 • langdurige of terugkomende klachten aan het bewegingsapparaat
 • herstel tijdens of na chemotherapie
 • revalidatie na orthopedische operaties
 • klachten tijdens of na de zwangerschap
Behandelingen bij bekkenklachten | Fysiotherapie Schipper

Bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap

Ook voor zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn kunt u bij ons terecht (methode Cecile Röst). Bent u zwanger, net bevallen of heeft nu nog steeds klachten na een zwangerschap, bevalling of kraamtijd langer geleden? Heeft u pijn in uw rug, rond het schaambot, de SI- gewrichten, het stuitje, de bil of in uw bovenbenen?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of plan direct een afspraak.

Behandeling aan huis

Indien het voor u niet mogelijk is om naar de praktijk te komen bieden wij de mogelijkheid om u thuis te behandelen. Echter hebben wij voor een behandeling aan huis, anders dan voor alle andere behandelingen, een verwijzing van uw (huis)arts nodig. Op deze verwijzing dient “behandeling aan huis” te staan.

Logo Fysiotherapie Schipper